Τουρισμός : «Βροχή» ακυρώσεων από τα Βαλκάνια λόγω του υποχρεωτικού τεστ

Τουρισμός : «Βροχή» ακυρώσεων από τα Βαλκάνια λόγω του υποχρεωτικού τεστ

Ως «σεζόν Covid-19» χαρακτήρισε την τρέχουσα εποχή ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος

Η τουριστική αγορά της βόρειας Ελλάδας, που ανέμενε την κάθοδο πολλών Βαλκάνιων τουριστών, υφίσταται σοκ από τους νέους αυστηρούς όρους εισόδου ξένων ταξιδιωτών.

Ο έλεγχος

Από τον Προμαχώνα η είσοδος στην Ελλάδα γίνεται μόνο για όσους έχουν υποβληθεί σε τεστ εντός 72 ωρών και είναι αρνητικό.

Ειδικότερα θα πρέπει να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κοροναϊό με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Ο έλεγχος θα πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, τα οποία έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας. Παράλληλα θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία επιδεικνύουν στο συνοριακό φυλάκιο.

Οι συγκεκριμένες απαγορεύσεις ισχύουν μέχρι τα τέλη Ιουλίου και πιθανή παράτασή τους, καθώς η πανδημία είναι σε έξαρση στα Βαλκάνια και είναι πολύ δύσκολο η κατάσταση να έχει εξομαλυνθεί έως τότε, ουσιαστικά θα σημάνει το τέλος της τουριστικής περιόδου για όλη τη βόρεια Ελλάδα.

Συναγερμός στους ξενοδόχους

Ο αντίκτυπος της πανδημίας στην οικονομία της χώρας είναι μεγάλος, ειδικά λόγω της εξάρτησης του ελληνικού ΑΕΠ από τον τουρισμό.

Ως «σεζόν Covid-19» χαρακτήρισε την τρέχουσα εποχή ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος.

Όπως εξήγησε, ο κλάδος που εκπροσωπεί υπολειτουργεί, ενώ υπάρχει φοβικό κλίμα στους πελάτες.

Σύμφωνα με τον κ. Τάσιο, η προϋπόθεση αρνητικού τεστ κοροναϊού 72 ώρες για τους επισκέπτες από τις βαλκανικές χώρες, πριν την έλευσή τους στην Ελλάδα, σήμανε σωρεία ακυρώσεων.

«Τα τεστ στα Βαλκάνια κοστίζουν 80-100 ευρώ. Ακριβά. Σκεφτείτε πόσα χρήματα χρειάζεται μια τετραμελής οικογένεια. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχουν και διαθέσιμα τεστ» σημείωσε.

Ως εκ τούτου, κάποιες επιχειρήσεις σκέφτονται να επιδοτούν στους πελάτες τους από τα Βαλκάνια το τεστ κοροναϊού, προκειμένου οι τελευταίοι να έρχονται για διακοπές στην Ελλάδα.

Πηγή: https://www.in.gr/2020/07/16/greece/tourismos-vroxi-akyroseon-apo-ta-valkania-logo-tou-ypoxreotikou-test/

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλείστε να είστε κόσμιοι και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*).

Σήμα πιστοποίησης του Μητρώου των Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης