*φωτογραφία αρχείου *φωτογραφία αρχείου

Δήλωση Βρύσαλη για το κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό στο Ηράκλειο

Με αφορμή το κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό σχολείου του δήμου Ηρακλείου ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δημήτρης Βρύσαλης δήλωσε:

"Σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και σε δημόσιες παρεμβάσεις, ως «Λαϊκή Συσπείρωση», απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να διεκδικηθεί η πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ, διαρκείς έλεγχοι των εργαζομένων, ιδιαίτερα όσων έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες, νεολαία κ.ά. Μάλιστα, ζητήσαμε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την προηγούμενη εβδομάδα για το θέμα αυτό, με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε.

Με το περιστατικό του κρούσματος κορωνοϊού σε δάσκαλο δημοτικού σχολείου στο δήμο, οι παρεμβάσεις του Συλλόγου Γονέων προς τη ΔΥΠΕ, τον ΕΟΔΥ και το «παιχνίδι» της μετατόπισης της ευθύνης, επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει σκοπό να προχωρήσει στη διεξαγωγή μαζικών τεστ, αλλά οχυρωμένη στα υγειονομικά πρωτόκολλα, που η ίδια έχει κάνει «λάστιχο», ρίχνει την ευθύνη στους γονείς για την εκτίμηση της υγείας των παιδιών τους, καλώντας τους να διαγνώσουν (!) αν έχουν συμπτώματα του κορωνοϊού, σαν προϋπόθεση για την πραγματοποίηση τεστ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το δήμαρχο, τονίσαμε την ανάγκη διεκδίκησης μαζικών διαγνωστικών τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς, με ευθύνη του κράτους και του υπουργείου υγείας, για όλους τους εργαζόμενους του δήμου που έρχονται σε επαφή με ιδιαίτερα ευαίσθητες ομάδες.

Απορρίπτουμε για άλλη μα φορά τη λογική της μεταφοράς της ευθύνης της δημόσιας υγείας σε δήμους και Περιφέρεια, στον λαό. Στηρίζουμε τα αιτήματα εργαζομένων και γονέων:

  • Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ ελέγχου για όλους τους εργαζόμενους, κάθε εργασιακής σχέσης, σε κάθε χώρο, άμεσης ή έμμεσης αρμοδιότητας του δήμου, με αποκλειστική επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.
  • Εδική μέριμνα για τους εργαζόμενους σε ευαίσθητους υγειονομικά χώρους και ειδικότητες, όπως στην καθαριότητα, φυσικοθεραπευτές, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, βρεφονηπιοκόμους, εργαζόμενους σε καταστήματα επισιτισμού και εξυπηρέτησης πολιτών κλπ.
  • Άμεση διεξαγωγή τεστ στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, στους φοιτητές και σε ευπαθείς ομάδες".

Πηγή: cretalive.gr

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλείστε να είστε κόσμιοι και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*).

Σήμα πιστοποίησης του Μητρώου των Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης