Ρέθυμνο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Δαμνόνι του Πλακιά

Ρέθυμνο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Δαμνόνι του Πλακιά

Αργά το σήμερα απόγευμα τέθηκε υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στα νότια του Ρεθύμνου προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής του Πλακιά.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε, το μεσημέρι, στον Πλακιά στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στο Δαμνόνι.(δείτε ΕΔΩ)

Η φωτιά έκαψε χορτολιβαδική έκταση χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμα γνωστό το μέγεθος της καμμένης γης.

Ευτυχώς δε διέτρεξαν κίνδυνο σπίτια ή επιχειρήσεις παρά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Άμεσα κινητοποιήθηκε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 13 πυροσβεστικά οχήματα, έξι βοηθητικά οχήματα. Δυο ομάδες πεζοπόρου και 43 πυροσβέστες ενώ αργά το μεσημέρι ζητήθηκε και η συνδρομή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου, το οποίο πραγματοποίησε πέντε ρίψεις νερού περιορίζοντας την πυρκαγιά. Στη μάχη της πυρόσβεσης συμμετείχε και ο δήμος Αγίου Βασιλείου που διέθεσε τρεις υδροφόρες και έξι μικρά πυροσβεστικά οχήματα 500 λίτρων.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Το έργο της πυρόσβεσης ήταν πάρα πολύ δύσκολο με δεδομένες τις ισχυρές ριπές αέρα που είχαν ως αποτέλεσμα η φωτιά να αλλάζει διαρκώς κατευθύνσεις, ενώ το δύσβατο της περιοχής δυσχέραινε ακόμα περισσότερο το έργο της πυρόσβεσης.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έφτασε ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης Δημοσθένης Μπουντουράκης και ο διοικητής της ΠΥ Ρεθύμνου Νίκος Ζανιδάκης.

Η πυρκαγιά κατέστρεψε χορτολιβαδική έκταση χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμα γνωστό το μέγεθος της καμένης γης.

Σε σχετικές δηλώσεις του στα «Ρ.Ν.» ο περιφερειακός διευθυντής πυροσβεστικών δυνάμεων Κρήτης Δημοσθένης Μπουντουράκης ανέφερε: «Δεν έχει γίνει ακόμη εκτίμηση της καμένης έκτασης που είναι χορτολιβαδική και δασική. Στην περιοχή παρέμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και θα συνεχίσουν να παραβρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων. Η πυρκαγιά έχει μεγάλη περίμετρο και ήταν επικίνδυνη. Κοντά στην παραλιακή ζώνη υπήρχαν κάποια ξενοδοχεία τα οποία χάρη στην έγκαιρη και μεγάλη κινητοποίηση του συνόλου των πυροσβεστικών δυνάμεων της Κρήτης διαφυλάχτηκαν. Η φωτιά ήταν εξαιρετικά δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή».

Πηγή: https://www.cretalive.gr/kriti/sto-mikroskopio-toy-anakritikoy-tis-py-i-fotia-ston-plakia 

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Παρακαλείστε να είστε κόσμιοι και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*).

Σήμα πιστοποίησης του Μητρώου των Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης